keskiviikko 21. joulukuuta 2016

Luukku 15: Vegaaninen menu ravintola Grönissä

Viime viikolla kummitätini Kaija vei mut joulusyömään, mistä on muodostunut meille perinne. Pitkäaikaiset blogin lukijat ehkä muistavatkin joka vuotiset Juurella -postaukset blogijoulukalenterista. Tänä vuonna Kaija tuli Helsinkiin ja käytiin yhdessä siellä syömässä, minä sain valita paikan. Jo useamman kuukauden olin haavaillut ravintola Grönin vegaanisesta menusta ja sinnehän sitten mentiin! Oli ihanaa jutella Kaijan kanssa pari tuntia ja istuskella rauhassa hyvän ruuan äärellä.

Grönissä oli aivan valtavan ihana tunnelma ja ensiluokkainen palvelu. Henkilökunnalle kyllä suuret kiitokset illan sujuvuudesta!

Grön kuvailee itseään seuraavasti:


Grön on maukasta, modernia, kasvipainotteista sekä inspiroivaa
ruokaa, jossa panostetaan korkealaatuisiin raaka-aineisiin. Tämän
kaiken haluamme tehdä rennossa ja iloisessa ympäristössä,
joka saa vierailijan tuntemaan itsensä tervetulleeksi.

Tarjoamme à la carte -annoksia sekä neljän ruokalajin "Grön menun".
Ruokamme on kausi- ja luomukeskeistä, ja käytämme mahdollisimman
paljon pohjoismaalaisia ja luonnon omia villituotteita. Mitä
luonnossa tällä hetkellä kasvaa, määrittää sen mitä on tarjolla.

Toni Kostian ja Lauri Kähkönen ovat kokkimme ja Grönin omistajat.
Yhdessä sommelierin ja baristan kanssa haluamme tarjota jotain
​uniikkia, antaa palan itsestämme.

Tämä on kunnianosoitus luovuudelle, meille kaikille
ja luonnolle. Tämä on Grön.

Tervetuloa,
Toni ja Lauri


Pyysin tarjoilijalta listaa siitä mitä illan aikana söin ja paikan omistaja itse kirjoitteli listan käsin ja toi sen mulle upeassa kirjekuoressa! 
Alkuun meille tuotiin leipää ja mulle oltiin tehty oliivista ja öljystä levite.
Alkupala:
-fermentoitua hapanleipää
-metsäsienisalaattia, itsesäilötyistä metsäsienistä
-pikkelöityjä kuusenkärkkiä ja puolukoita
-suolaheinää
-kuivattua herkkutattia
Toinen alkupala:
-marinoituja Gobbasgårdin härkäpapuja
-raakaa ja friteerattua lehtikaalia
-lipstikka kreemi
-kastiketta gobbasgårdin rypsistä
Pääruoka:
-grillattua ruusukaalia ja ruusukaalin lehtiä
-rapeaa hernetempehiä
-hampunsiemeniä
-kikherneen lehtiä
-kastiketta paahdetusta kaalista ja hampusta, mukana myös sinapinsiemeniä
Jälkiruoka:
-granitea syysomenoista
-suolaheinä ja mantelikreemiä
-kinuskia mantelimaidosta
Yllärijälkkärinä itsetehtyä riisisuklaata.








Kisses, Silja


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti